Kontakt
Saznaj više

Društvo ZEOS eko-sistem d.o.o. je prvi operater sistema upravljanja otpadnom električnom i elektronskom opremom u Bosni i Hercegovini.

Vijesti i obavještenja

15 04.15.

ZETRIS - igra za Android


ZETRIS igra je kreirana za Androide, a radi na principu selektivnog sakupljanja otpada od električne i elektronske opreme. U toku igre komadi EE opreme padaju sa vrha, a igrač ima šest različitih posuda za sakupljanje, svaki komad mora pasti u odgovarajuću posudu. Kako se duže igra komadi brže padaju i daju dinamiku igri. Uspiješni i neuspiješni otpad prikupljen tokom igre evidentira se kao pozitvni ili negativni bod. Cilj igre je prikupiti što više bodova, tako što će se uspiješno rasporediti otpadna električna i elektronska oprema. 

Upute za igranje:

Na vrhu ekrana prikazuju se informacije o trenutnom nivou igre naredbu da biste pauzirali ili izlazak iz igre, te osvojeni bodovi u igri. Na dnu ekrana su dvije vrste kontejnera. U gornjem redu su kontejneri za sijalice(žuti), baterije(plavi), mali kućanski aparati(zeleni), te televizori i monitori (crveni). U donjem redu su dva glavna kontejnera za velike kućanske aparate (narandžasti) i rashladni aparati(ljubičasti). Padajući električni i elektronski otpad je označen bojom, u skladu sa kontejnerom kojem pripada.

Igra je kreirana u okviru pojekta LIFE + koji je sufinansirala EU, a u saradnji sa našim suosnivačen Zeos d.o.o.. 

 
 
zetris1.PNG
zetris3.PNG
zetris2.PNG

Arhiva