Aktivnosti

Dan planete Zemlje 22. april 2017.

21.04.2017.

Dan planete Zemlje (eng. Earth Day) obilježava se 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta sa svrhom da se građanima planete Zemlje ukaže koliko je bitno da čuvaju prirodu od različitih vrsta otpada i aktivnosti štetnih za kompletan ekosistem.

Želimo da upozorimo naše građane da moraju biti svjesni svoje odgovornosti prema našoj planeti Zemlji, kako bi smanjili negativan utjecaj na životnu sredinu, te da se aktivno uključe kako bi povećali efikasnost u provođenju različitih aktivnosti zaštite našeg okoliša.

ZEOS eko-sistem je operater, koji Vam stoji na raspolaganju, za sve potrebne informacije i aktivnosti u svrhu zbrinjavanja električnog i elektronskog otpada, za fizička i pravna lica u skladu sa zakonom.

U svrhu podizanja razine ekološke svijesti, edukacije i motivacije građana dostupna je stranica na društvenoj mreži Facebook: https://www.facebook.com/ZeosEkoSistem/

Mi ćemo svoj Dan planete Zemlje proslaviti, sa mališanima u vrtiću, gdje će biti organizovana kratka prezentacija i edukacija uz poklone i lijepo druženje.

Ono što vidimo oko sebe to smo mi!

ZEOS eko-sistem d.o.o.
E-mail: info@zeos.ba
Kontakt: +387 33 846 316


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj