Aktivnosti

E-transformer dolazi u Sarajevo!

30.11.2017.

Obavještavamo građane, učenike osnovnih i srednjih škola i studente fakulteta da će dana 01.12.2017. godine u petak u Sarajevo doći edukativno, multimedijalno, super vozilo E-transformer.

Vozilo će biti na području Općine Novo Sarajevo u sklopu projekta Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo, kojeg provode U.G. Centar za okolišno održiv razvoj i ZEOS eko-sistem d.o.o.

Trajanje posjete vozila: od 1. decembra do 7. decembra 2017. godine.
Vrijeme posjete: od 09:00 do 15:00
Lokacija: Vilsonovo šetalište (Ljetna pozornica kod Zemaljskog muzeja), a 05. decembra ispred OŠ Grbavica II (u blizini Međunarodnog centra za djecu i omladinu).
Za grupne posjete potrebno se prijaviti putem e-maila: mahir.bjelonja@zeos.ba ili putem kontakt telefona 033 628 606.

Posjeta je besplatna!

Svrha posjete E-transformera je na prvom mjestu zabava za učesnike, zatim edukacija i podizanje svijesti kroz video prezentaciju i razgledanje kreativnih radova od e-otpada unutar vozila, te ukazivanje na obavezu odvojenog i pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada u specijalne kontejnere, koji će biti instalirani na području Općine Novo Sarajevo.

Želimo informisati javnost da se e-otpad klasifikuje u kategoriju opasnog otpada te zahtijeva posebnu pažnju i odvojeno odlaganje u odnosu na ostali komunalni otpad.

Video o E-transformeru možete pogledati na: https://youtu.be/PyltIQT8DZE 

U električni i elektronski otpad spadaju aparati, uređaji i igračke, koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija.

Radujemo se Vašem dolasku!

Više informacija na www.zeos.ba

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj