Aktivnosti

Promocija specijalnih kontejnera za e-otpad

16.12.2017.

Promocija postavljanja kontejnera namijenjenih za prikupljanje električnog i elektronskog (EE) otpada u dvorištu Centra „Vladimir Nazor“.

U ponedjeljak 18. decembra ove godine u dvorištu Centra „Vladimir Nazor“ s početkom u 11:00 sati, Centar za okolišno održivi razvoj – COOR u saradnji sa firmom ZEOS eko-sistem d.o.o. organizira promociju postavljanja kontejnera namijenjenih za  prikupljanje električnog i elektronskog otpada, u okviru projekta „Naviku usvojimo - EE otpad odvojimo“.

U prostorijama Centra sa početkom u 12:00 sati, potom će biti organizovana i završna manifestacija projekta na kojoj će biti izloženi predmeti napravljeni od električnog i elektroničkog otpada, a izrađeni od strane učenika osnovnih škola „Grbavica I“, „Grbavica II“, „Velešićki heroji“, „Malta“ i „Čengić Vila I“, te Centar „Vladimir Nazor“.

Kontejneri za prikupljanje EE otpada bit će postavljeni na još dvije lokacije na području općine Novo Sarajevo, ispred Merkatora u ulici Ložionička br.16, te u dvorištu OŠ Grbavica I.

ZEOS eko-sistem d.o.o. vršiti će redovno zbrinjavanje e-otpada iz kontejnera, obzirom da smo ovlašteni za zbrinjavanje ove vrste otpada od nadležnog Ministarstva okoliša i turizma FBiH.

Promociji prvih kontejnera za prikupljanje EE otpada na području općine Novo Sarajevo prisustvovati će načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma FBiH,  Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Ministarstva za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša KS, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, te predstavnici škola učesnica u projektu.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj