Aktivnosti

28.juli Svjetski dan zaštite prirode / World Nature Conservation Day

31.07.2018.

Svjetski dan zaštite prirode 28.juli se obilježava sa ciljem širenja svijesti o prirodnim resursima koji se nalaze na našoj planeti Zemlji i koji su dostupni njenim stanovnicima za korištenje. Zauzvrat čovjek je dužan da te resurse održava, čuva i živi u skladu sa prirodom.

Danas postoje brojne opasnosti za životnu sredinu u kojoj živimo poput:

 

  1. Klimatskih promjena
  2. Globalnog zagrijavanja
  3. Deforestacije
  4. Smanjenja biodiverziteta (biološka raznovrsnost)
  5. Topljenja polarnih ledenih kapa
  6. Porasta nivoa mora
  7. Porasta zagađivača
  8. Zagađenja mora i velikog broja divljih deponija

 

Stanovnici mogu uticati na neke od ovih opasnosti, dajući svoj minimalni doprinos našoj planeti Zemlji u vidu podizanja svijesti, čišćenja nastalih zagađenja, pošumljavanja, pravilnog odlaganja otpada, reciklaže, smanjenja korištenja materija koje su opasne po okoliš u proizvodnji, produžavanja životnog vijeka proizvoda i slično.

Pozivamo Vas da budete od onih čija mala djela čine naš okoliš i ove probleme manje opasnim, kako bi i naredne generacije mogle nastaviti taj važan posao.

ZEOS eko-sistem je ovlašteni operater za upravljanje otpadnom električnom i elektronskom opremom, naš posao je da zbrinjavamo cjelokupan električni i elektronski otpad na području FBiH. Ukoliko imate veću količinu zastarjelih električnih i elektronskih uređaja kontaktirajte nas, jer ta oprema se može reciklirati.  Alternativno možete besplatno koristiti ZEOS-ovu infrastrukturu za pravilno odlaganje e-otpada širom FBiH.

Reciklaža je naša budućnost!

Za više informacija o e-otpadu i našim aktivnostima posjetite našu stranicu www.zeos.ba ili naše profile na Facebooku, Instagramu, Linkedinu, Twitteru ili Youtube-u.

ZEOS eko-sistem d.o.o.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj