Aktivnosti

E-transformer u dvorištu O.Š. Osman Nuri Hadžić

07.05.2015.

Učenici Osnovne škole ''Osman Nuri Hadžić'' u dvorištu škole u sarajevskom naselju Dobrinja 04.05. i 05.05.2015 godine su posjetili E –transformer. Na zanimljiv način, u E-transformeru, multimedijalnom vozilu, prikazani su im načini pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada te posljedice i opasnosti.
Osim učenika, priliku za edukaciju imali su i građani okolnih naselja. Događaj je organizovan u okviru Projekta ''Akcija za prikupljanje elektroničkog i električnog otpada - Pokreni se, opameti se''.

 Predstavljanje vozila i eksponata, kroz edukativno predavanje vodili su predstavnici ZEOS eko-sistema Alem Kupusović i Elma Babić-Džihanić. Pored obilaska E-transformera i edukativnih predavanja održano je i prvo takmičenje u igrici ZETRIS a učesnici su bili učenici osnovnih škola Osman Nuri Hadžić i Aleksa Šantić. Takmičenje u igrici Zetris će se ponovo održati 07.05 i 08.05.2015 godine na Ljetnoj pozornici za ostale škole koje su uključene u projekat.
Kako ističe pomoćnica direktora Elma Babić-Džihanić: „ Oduševljeni smo koliko su učenici bili zainteresovani za obilazak E-transformera, koliko su znatiželjni i koliko su željeli naučiti o ovoj vrsti otpada. Moram se posebno zahvaliti našem osnivaću ZEOS d.o.o., koji je omogućio dolazak E-transformera, koji je uistinu doprinijeo boljem upoznavnaju učenika i građana o vrstana i opasnostima od neadekvatnog odlaganja električnog i elektronskog otpada.“
Dana 06.05.2015 godine od 10:00 do 22:00 sata E-transformer će biti postavljen za sve građane ispred SCC-a sa posebnim programom od 17:00 do 20:00 sati koji će voditi gospodin Saša Ristić.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj