Aktivnosti

Svjetski dan zaštite životne sredine

05.06.2019.

ZEOS eko-sistem d.o.o. u saradnji sa Gorenje Commerce d.o.o. nastavlja najveću EKO akciju zamjene i reciklaže starih aparata od građana, uz dodatne popuste od 3% do 5%, kao nagrade prilikom kupovine novog aparata u Gorenje STUDIJIMA.

Više informacija i uslove učešća u projektu pogledajte ovdje.

Na Svjetski dan zaštite životne sredine koji se obilježava 5. juna, donosimo pregled rezultata ekološke akcije „Staro za novo s popustom“ u mjesecu maju. U proteklom mjesecu prikupili smo 137 velikih kućanskih aparata koje smo predali reciklerima na sigurno zbrinjavanje. Ovom brojkom ukupno smo u dosadašnjem toku akcije sa kojom smo započeli krajem novembra prošle godine prikupili 537 velikih kućanskih aparata, te smo tako na 53,7% od našeg postavljenog zajedničkog cilja da prikupimo i recikliramo #1000recikliranihaparata.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, UN je objavio tekst sa naslovom: „Zagađeni zrak je odgovoran za jednu od pet smrti u 19 gradova Zapadnog Balkana“. U ovom šokantnom tekstu objavljeni su sljedeći podaci:

  • Zagađenje zraka je uzrok 5.000 preuranjenih smrti u ovoj grupi gradova.
  • U prosjeku, ljudi koji žive na prostoru Zapadnog Balkana u gradovima koji su obuhvaćeni istraživanjem izgube 1,3 godine života zbog zagađenja zraka.
  • Glavni izvor čestica su termo elektrane i domaćinstva koja koriste ugalj za zagrijavanje.

Detaljan izvještaj UN-a možete pročitati na ovom linku.

Sigurni smo da će naša ekološka akcija koju realizujemo sa našim partnerom Gorenje Commerce d.o.o. doprinijeti očuvanju i zaštiti naše životne sredine u Bosni i Hercegovini, te se ovim putem zahvaljujemo svim kupcima Gorenje proizvoda, koji su ovu ekološku akciju prepoznali kao priliku da sigurno zbrinu svoj stari aparat i pri tome ostvare popust prilikom kupovine novog energetski efikasnijeg aparata.

Povežimo se:

Internet stranica: http://bit.ly/zeos-ba
Facebook: http://bit.ly/zeos-fb
Instagram: http://bit.ly/zeos-instagram
Twitter: http://bit.ly/zeos-twitter
Linkedin: http://bit.ly/zeos-linkedin
Youtube: http://bit.ly/zeos-youtube


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj