Aktivnosti

Gdje završava e-otpad iz uličnih kontejnera?

14.02.2020.

Trenutno u FBiH postoji 105 lokacija gdje građani mogu odložiti svoj električni otpad. Od toga su postavljena 32 ulična kontejnera, čiji se sadržaj prazni od strane ovlaštenog operatera ZEOS eko-sistem i odvozi direktno na reciklažu.

  • Ovaj otpad NE ide na deponiju!
  •  Sa obzirom da ova vrsta otpada izaziva vrlo teška oboljenja pozivamo građane da svoj električni otpad pravilno odlažu.
  • Kartu sa kontejnerima pronađite na www.zeos.ba, a za pravna lica koje popune nalog na našoj web stranici obezbijeđeno je i besplatno zbrinjavanje uz dokumentaciju!
  • Podijelite ovu vijest i učinite korisnu stvar za našu životnu sredinu. Spriječimo pojavljivanje e-otpada u prirodi i deponijama.
  • Ukoliko primijetite da je neki kontejner pun javite nam na info@zeos.ba ili na +387 33 628 606.


Povezane vijesti

Radni sastanak društva ZEOS eko-sistem d.o.o. i KJKP Rad d.o.o. Sarajevo u oblasti zbrinjavanja električnog i elektronskog otpada u Kantonu Sarajevo
U protekloj sedmici je održan radni sastanak predstavnika ZEOS eko-sistem d.o.o. i KJKP Rad d.o.o. Sarajevo, koji je imao za cilj da se utvrdi način saradnje i zbrinjavanja električnog i elektronskog otpada (u daljem tekstu e-otpada) na području Kantona Sarajevo


Jeste li koristili ulične kontejnere za e-otpad?
ZEOS-ovi kontejneri za e-otpad su posebno i namjenski napravljeni kontejneri.  U njih odlažete e-otpad, odnosno onaj otpad koji treba da bude posebno tretiran i recikliran zbog štetnih tvari koje ta vrsta otpada sadži.


Pražnjenje uličnih kontejnera u Kantonu Sarajevo
U decembru smo ispraznili i naše kontejnere u Kantonu Sarajevo u saradnji sa KJKP RAD Sarajevo. Zahvaljujemo se našim građanima na propisnom odlaganju e-otpada i trudu da naš Kanton Sarajevo bude čist i lijep.


Projekat: "Promocija i edukacija o reciklaži i uličnim kontejnerima"
U periodu od 04. do 21. novembra 2019. godine pokrenuli smo projekat u OŠ Malešići pod nazivom: "Promocija i edukacija o reciklaži i uličnim kontejnerima". Predstavnik ZEOS eko-sistem d.o.o. je za učenike je održao prezentaciju i kviz znanja, a aktivnost sakupljanja i reciklaže e-otpada od strane učenika nagradili smo novim tastaturama za učionicu informatike.


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj