Aktivnosti

U prošloj godini prikupljeno 2.334 komada starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 111.657 kg

08.01.2021.

U sklopu zajedničke ekološko-prodajne akcije „Staro za novo s popustom“ koju sprovodi Gorenje Commerce d.o.o. sa svojim Gorenje STUDIJIMA u saradnji sa ovlaštenim operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o. već drugu godinu zaredom u Bosni i Hercegovini u samo devet mjeseci trajanja ove akcije prošle godine, prikupljeno je rekordnih 2.334 starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 111.657 kg.

Svi prikupljeni stari veliki kućanski aparati u ovoj akciji, koje su kupci predali na zbrinjavanje prilikom kupovine novih u Gorenje STUDIJIMA, te na taj način ostvarili dodatni popust od 5%, su predati na pravilno zbrinjavanje u skladu sa zakonom.

Ova akcija nastavlja se i u tekućoj godini, a traje do 13. aprila. Svi zainteresovani kupci mogu u Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Zenici iskoristiti ovu pogodnost, gdje uz popust dobivaju besplatnu uslugu odvoza aparata sa njihove adrese.

Ovom akcijom obuhvaćene su sljedeće grupe aparata:

  1. mašine za pranje rublja,
  2. mašine za sušenje rublja,
  3. mašine za pranje i sušenje rublja,
  4. mašine za pranje posuđa,
  5. štednjaci i ugradbene pećnice
  6. škrinje, zamrzivači, frižideri,
  7. klima uređaji i ugradbene pećnice.

Učešćem u akciji građani pokazuju odgovornost i daju doprinos zaštiti okoliša, sprečavajući da ovaj otpad završi na nekoj od bosanskohercegovačkih deponija.

Više informacija o ovoj akciji možete saznati na www.gorenje.ba i www.zeos.ba

Link za akciju je ovdje.


Povezane vijesti

Nastavak uspješne ekološke akcije „STARO ZA NOVO S POPUSTOM“
U prošloj godini je prikupljeno i reciklirano 1.789 komada (107.033 kg) starih velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini Nakon uspješnih prošlogodišnjih rezultata zajedničke ekološke akcije „Staro za novo s popustom“ koju su sproveli Gorenje Commerce d.o.o. u svojim maloprodajnim objektima „Gorenje STUDIO“ u saradnji sa ovlaštenim sistem operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o., najavljen je nastavak ove akcije i u ovoj godini.


Koliko je opasan električni i elektronski otpad?
E-otpad sadrži nekoliko toksičnih aditiva ili opasnih tvari, kao što su živa, bromirani usporivači plamena (BFR) i klorofluorougljikovodici (CFC) ili hidroklorofluorougljikovodici (HCFC).


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj