Aktivnosti

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistem na polju upravljanja elektronskim otpadom

09.09.2022.

ZEOS eko – sistem, kompanija koja se već 9 godina bavi zbrinjavanjem elektronskog otpada započela je saradnju sa Addiko Bank Sarajevo.

Saradnja će se u početku realizovati kroz edukaciju zaposlenika i njihovih porodica o ovom aktuelnom okolinskom izazovu, te će se proširivati u skladu sa potrebama obje kompanije. Prvi korak u ovoj saradnji je edukativna radionica o zbrinjavanju elektronskog otpada za djecu uposlenika Banke koja je realizovana u sklopu Addiko porodičnog dana.

"Podizanje svijesti o elektronskom otpadu, ali i generalno o reciklaži i našoj ulozi u očuvanju okoliša i njegovoj zaštiti, jedan je od ciljeva koji smo sebi postavili u okviru naše ESG strategije. Počeli smo edukacijske radionice sa našim mališanima, u okviru naše tradicionalne manifestacije Addiko porodični dan, a vrlo brzo ćemo nastaviti i sa edukacijom zaposlenika", kaže nam Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo. "U kompaniji ZEOS Eko – sistem smo prepoznali partnera sa kojim možemo graditi dugoročnu saradnju kada je briga o okolišu u pitanju", dodaje Jildizlar.

"Odvojeno sakupljanje e-otpada preduslov je za pravilnu reciklažu e-otpada, a posljedično i predstavlja neophodan korak u očuvanju okoliša. Ukoliko želimo osigurati budućnost bez zagađenja elektro otpadom moramo biti spremni aktivno učestvovati u zaštiti životne sredine, i to u svim poljima svog života, pa tako i kod kuće, u vrtiću, školi pa i na poslu. Čast i zadovoljstvo nam je da je Addiko banka u nama prepoznala partnera u aktivnostima podizanja svijesti o važnost odvojenog sakupljanja e-otpada, počevši od svojih uposlenika i njihovih porodica", izjavio je Emil Šehić, direktor društva ZEOS eko-sistem.

Addiko Bank Sarajevo je u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja snažno fokusirana na brigu o zajednicama u kojima djeluje. Briga o okolišu i njegova zaštita jedno je od područja koje će, u skladu sa ESG strategijom Banke, u narednom periodu biti u fokusu pažnje.    

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj