Aktivnosti

Međunarodni vaterpolo turnir ‘Sarajevo champions challenge’ 17. i 18. septembra

12.09.2022.

JP Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. i Vaterpolo savez Kantona Sarajevo 17. i 18. septembra organiziraju 12. međunarodni vaterpolo turnir “Sarajevo champions challenge 2022.“. Turnir počinje u 10:30 sati svaki dan, a ulaz je besplatan.

Na turniru će nastupiti igrači kategorije U19 – Budva, Crvena Zvezda (Beograd), POŠK (Split) i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Selekcija BiH okupit će se u petak, a do početka turnira pripremat će se na Olimpijskom bazenu Otoka. Ekipa će biti sastavljena od igrača iz klubova iz Banja Luke, Neuma i Sarajeva. Stručni štab će predstavljati treneri sarajevskih vaterpolo klubova: Enej Radan (Invictum), Dino Džehović (Torpedo) i Eldar Ridžal (Mladost).

Organizatori podsjećaju da su ranijih godina na turnirima učestvovale ekipe – Mladost (Zagreb), Jug (Dubrovnik), Primorac (Kotor), Jadran (Herceg Novi), Jadran (Split), Vasas (Budimpešta), Spandau (Berlin), Crvena Zvezda (Beograd), Galatasaray (Istanbul), Radnički (Kragujevac), Kinef (St Petersburg), Rabotnički (Skoplje), Cattaro (Kotor), Vojvodina (Novi Sad), POŠK (Split) te reprezentacije Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.

Prva vaterpolo utakmica na Olimpijskom bazenu odigrana je 29. decembra 2008. godine između Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo i Jadrana iz Neuma, a nedugo poslije ove utamice u Sarajevo je na prijateljsku utakmicu doputovala Vaterpolo selekcija Japana.

Rezultati ovih utakmica stavljeni su u drugi plan, radilo se na popularizaciji vaterpolo sporta u našem gradu i zemlji, a što je bio cilj i organiziranja turnira.

Održavanje Turnira podržali su Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, te ZEOS eko-sistem d.o.o.

Pozivamo sve zainteresovane građane da posjete turnir Sarajevo champions challenge na adresi Olimpijskog bazena Otoka.

Kontakt informacije na: 033 773 850

www.Fena.ba / www.zeos.ba

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj