Projekti

POKRENI SE – OPAMETI SE

24.03.2015.

ZEOS eko-sistem d.o.o.  u saradnji sa U.G. COOR započinje projekat „ Pokreni se – opameti se“.

 Projekat je primarno kreiran za učenje djece od najranije dobi o tome kako da pravilno odlažu električni i elektronski otpad i na kaoji način doprinijeti očuvanju životne sredine i zdravlja, a učesnici mogu biti i svi građani koji se žele pridružiti ovom projektu.

 Projekat podrazumeva sakupljanje električnog i elektronskog otpada i organizovanje radionica za mališane u 1o eko škola, gdje  mogu da prave različite predmete od upotrebljenih električnih i elektrosnkih dijelova, a ujedno ih  nastavnici i eko timovi edukuju na temu reciklaže.

 

Aktivnosti u okviru projekta prati kreativno takmičenje. Spomenute ustanove učestvuju u kreiranju pravih malih umjetničkih dijela i šalju ih organizatorima projekta. Na kraju  godine ZEOS eko- sistem i partneri nagrađuju najbolje škole i najkreativnije učenike vrijednim nagradama.

 

ZEOS eko-sistem organizuje i dolazak posebnog vozila E-transformera u vidu demonstracija za sve učesnike projekta „Pokreni se-opameti se“. Oni su na taj način u prilici da vide proces reciklaže upotrebljenih električnih i elektronskih proivoda, u njihovom sastavu. Projekat podržava i sufinansira  Ministarstvo prostornog uređenja koji će trajati sve do decembra 2015 godine.

 

Budi dio projekta i prati:

 

- www.zeos.ba

- FB/ZeosEkoSistem

- www.coor.ba

 

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj