Projekti

Da bi okoliš bio u zelenoj boji, E-otpad odvoji

19.12.2013.

ZEOS eko-sistem d.o.o., u svojstvu ovlaštenog operatera sistema upravljanja otpadnom električnom i elektronskom opremom, je u saradnji sa ovlaštenim sakupljačem „KEMIS BH“ d.o.o. Lukavac organizovao veliku akciju podizanja svijesti pod nazivom "Da bi okoliš bio u zelenoj boji, E-otpad odvoji". Akcija je trajala od 18. novembra 2013.godine do 19. decembra 2013 godine.

Pomenuta akcija je organizovana uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, te uz medijsko pokroviteljstvo Radia Kameleon Tuzla, dok su učesnici bile osnovne škole sa područja općina Tuzla i Lukavac. Na ovaj način su se osnovnoškolci takmičili u sakupljanju električne i elektronske opreme i ujedno obrazovali u vezi odvojenog sakupljanja ove vrste otpada. 

U ovoj akciji i građani su imali mogućnost da učestvuju u akciji na način da električnu i elektronsku opremu predaju na određenim lokacijama te na ovaj način sudjeluju u nagradnom izvlačenju, za glavnu nagradu kombinovani frižider. Pored toga, svakog utorka i četvrtka slušaoci Radia Kameleon Tuzla imali su mogućnost osvojiti nagrade – male kućanske aparate - ukoliko tačno odgovore na postavljeno pitanje iz oblasti električnog i elektronskog otpada.

Pobjednička škola – OŠ „Kreka“ iz Tuzle sakupila je najveću količinu otpadne električne i elektronske opreme, te je nagrađena izletom u Sarajevo. Dobitnik frižidera želio je ostati anoniman, te je donirao nagradni frižider pobjedničkoj školi, koja je istog dodijelila socijalno ugroženoj porodici iz svoje škole.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj