Projekti

DAN PLANETE ZEMLJE 2015

20.04.2015.

 

 U okviru projekta „Akcija za prikupljanje električnog i elektronskog otpada – Pokreni se opameti se“, Centar za okolišno održivi razvoj Sarajevo i ZEOS eko-sistem d.o.o. u Bosni i Hercegovini, zajedno sa učenicima i nastavnicima deset osnovnih škola iz četiri gradske Općine, obilježit će Dan planete Zemlje.

U srijedu 22. aprila 2015 godine u 11:00 sati u prostorijama JU OŠ „Grbavica I“, bit će upriličen bogat program sa izložbom likovnih radova, panoa i eksponata od elektroničkog i električnog otpada. Učesnici iz 10 škola sa po pet učenika iz svake škole i koordinator, će imati priliku da iskažu svoj stav i angažman na zaustavljanju daljeg zagađivanja od EE otpada.  

Ujedno, ovo će biti prilika da se  najavi kampanja prikupljanja EE otpada na lokacijama 10 eko škola u Sarajevu (JU OŠ „Aleksa Šantić“, JU OŠ „Čengić Vila I, JU OŠ „Grbavica I“, JU OŠ „Hasan Kaimija“, JU OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, JU OŠ „Nafija Sarajlić“, JU OŠ „Osman Nuri Hadžić“, JU OŠ „ Safet beg Bašagić“, JU OŠ „Velešički heroji“ i  JU OŠ „Vrhbosna“,) koja je planirana za mjesec septembar 2015 godine. 

ZEOS eko-sistem d.o.o. u saradnji sa Penny plus d.o.o. Sarajevo će obezbjediti sadnice za svaku školu.

 

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj