Aktivnosti

Zahvalnica za doprinos lokalnoj Mjesnoj zajednici „Saraj Polje“

03.03.2020.

U petak 28.02.2020. godine u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" obilježen je Dan nezavisnosti BiH i Dan Mjesne zajednice "Saraj Polje".

U velikoj sali škole „Aleksa Šantić“ priređen je bogat kulturno - umjetnički program posvećen 1. martu - Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tom prilikom učenici su priredbom “Čežnja za Bosnom”, a direktorica škole Rasija Ibrahimović i predsjednik savjeta MZ „Saraj Polje“ Hamdija Lagumdžić, svojim obraćanjem, uputili jasnu poruku o važnosti obilježavanja ovog značajnog datuma u historiji naše domovine.

Ovom prilikom zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljene su zahvalnice za doprinos u razvoju mjesne zajednice. Zahvalnica je dodijeljena i našem društvu ZEOS eko-sistem d.o.o., na dosadašnjem doprinosu u Akciji čišćenja mjesne zajednice „Saraj Polje“ u Općini Novi Grad, zajedno sa učenicima Osnovne škole "Aleksa Šantić".

Na ovaj način još jednom je pokazana važnost postojanja operatera sistema u svrhu konkretnog napretka lokalnih zajednica u rješavanju problema sa otpadom. Na području ove mjesne zajednice postavljen je i kontejner za male aparate i IT opremu, a nalazi se na adresi Adija Mulabegovića 17, a sve ostale lokacije mjesta za pravilno odlaganje e-otpada možete pogledati ovdje.

Ovim putem pozivamo sve naše građane da se bore protiv nesavjesnog i nepravilnog odlaganja otpada u njihovim životnim sredinama, te da zajedničkim naporima činimo promjene u našoj državi.

Izvor: www.novigradsarajevo.ba


Povezane vijesti

Akcija čišćenja u Općini Novi Grad
Povodom Dana planete Zemlje, 18.04.2019. godine organizovana je akcija čišćenja u Općini Novi Grad, lokalitet Saraj Polje.  Ovoj akciji priključio se ovlašteni operater sistema za upravljanje otpadnom električnom i elektronskom opremom, ZEOS eko-sistem d.o.o., koji je, u saradnji sa Osnovnom školom Aleksa Šantić, Službom za lokalnu samoupravu Općine Novi Grad i predstavnicima mjesne zajednice Saraj Polje, učestvovao u čišćenju i uređenju mjesne zajednice Saraj Polje.


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj