Aktivnosti

Kampanja: #BudiPrimjer - povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

04.06.2021.

ZEOS eko-sistem d.o.o., u ulozi ovlaštenog operatera sistema za zbrinjavanje električnog i elektronskog otpada, u periodu od 4. juna do 11. juna 2021. godine organizuje eko kampanju Budi primjer.

Cilj

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana o pravilnom odlaganju e-otpada i postojanju e-kontejnera, a u okviru promocije 5. juna, Svjetskog dana zaštite okoliša. Prvi Svjetski dan zaštite okoliša obilježen je 1972. godine, od tada svake naredne postoji specifična tema, koja ove godine glasi REIMAGINE, RECREATE, RESTORE, pod jedinstvenim heštegom #GenerationRestoration.

Naša ideja

Građani preko ovlaštenog operatera ZEOS eko-sistem imaju mogućnost da besplatno odlože svoje stare uređaje u bilo koji ZEOS-ov e-kontejner, a ukoliko to zabilježe fotografijom i postave u komentar na ZEOS-ovoj Facebook stranici ovdje, imaju mogućnost da osvoje i poklon, kao znak zahvalnosti na svome doprinosu za budućnost bez otpada.

Kampanja traje do 11. juna, a sve lokacije e-kontejnera ili zelenog namještaja, možete pronaći ovdje.

Budimo dio rješenja, a ne zagađenja, budimo generacija obnove naše planete.

#GENERATIONRESTORATION

O nama

ZEOS eko-sistem je, od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ovlašteni operater, za zbrinjavanje otpadne električne i elektronske opreme u FBiH (e-otpada). Operater sistema je, ne za profit, pravno lice na koje su uvoznici, distributeri i proizvođači električne i elektronske opreme prenijeli obavezu izvještavanja, upravljanja i zbrinjavanja električnog i elektronskog otpada. Operater sistema je osnovan kao servis koji stoji na raspolaganju Obveznicima sistema, koristi svoja znanja i resurse da im na najbolji način olakša izvještavanje i omogući ispunjenje zakonskih obaveza. Posljedično, rezultat je uspostavljen i stabilan sistem besplatnog zbrinjavanja e-otpada za pravna lica i građane na nivou FBiH, putem kojeg se povećava stopa reciklaže i smanjuje zagađenje ovom vrstom otpada. Operater sistema sarađuje sa lokalnim zajednicama, komunalnim preduzećima i prerađivačima sekundarnih sirovina.

Više informacija možete dobiti putem e-maila info@zeos.ba, telefona +387 33 628 606 ili internet stranice: www.zeos.ba

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj