Aktivnosti

Kako funkcioniše sistem reciklaže električnog otpada u FBiH?

21.09.2020.

Pogledajte šta o tome kaže gđa. Elma Babić-Džihanić, pomoćnica direktora društva ZEOS eko-sistem.

Rezultati:

  • Više od 100 lokacija za reciklažu
  • Više od 100 škola uključenih u projekte
  • Više od 10.000 tona zbrinutog e-otpada
  • Više od 100.000 informisanih učesnika

Idemo dalje, pridruži nam se i budi dio naše EKO zajednice!

ZEOS eko-sistem je prava adresa za reciklažu električnog i elektronskog otpada u FBiH (stari aparati, elektro otpad, elektronički otpad, e-otpad, EE otpad). Na stranici www.zeos.ba postoji kompletna karta sa svim mjestima za reciklažu e-otpada uz adrese i slike.

Kompanije imaju mogućnost popuniti nalog za preuzimanje ovdje, kako bi dobile uslugu besplatnog recikliranja e-otpada uz dokumentaciju.

Šta sve potpada pod električni i elektronski otpad pogledajte ovdje.

Pokažite podršku zaštiti okoliša, pratite nas, reciklirajte svoj e-otpad i podijelite naš sadržaj na društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedinTwitter ili Youtube.

Zahvaljujemo se #BHT1 i super ekipi iz emisije #Agroekologika, #NeGomilajRecikliraj #BiH #Ekologija #Reciklaža #Otpad.


Povezane vijesti

Znate li lokaciju reciklažnog dvorišta za e-otpad u Kantonu Sarajevo?
Sa obzirom da se veliki aparati i ostale kategorije električnog i elektronskog otpada dimenzija većih od 45x45 cm, uključujući i plinske sijalice, ne mogu odlagati u ZEOS-ove ulične kontejnere, građanima je na besplatno korištenje stavljeno i reciklažno dvorište na Otoci. 


Međunarodni dan e-otpada 2020 sa fokusom na edukaciju uslijed virusa Covid-19
Nakon uspjeha u 2019. godini i unatoč pandemiji, 14. oktobra 2020. godine održati će se treći Međunarodni dan e-otpada, s ciljem promocije pravilnog zbrinjavanja e-otpada u cijelom svijetu. Ove godine će se poseban fokus posvetiti edukaciji djece i mladih o načinima rješavanja rastućeg problema e-otpada. Aktivnosti će se odvijati putem interneta ili u skladu s lokalnim propisima.


Kolika je vrijednost elektro otpada?
Električni otpad sadrži vrijedne i rijetke metale, koji se moraju reciklirati, jer se isti koriste za novu proizvodnju, alternativno vrši se vađenje novih sirovina iz prirode.


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj