Aktivnosti

Reciklirajte stare velike kućanske aparate uz popust u Gorenje STUDIJIMA – projekat Staro za novo

13.09.2021.

Nakon dvije godine uspješnih rezultata ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom" u kojoj je prikupljeno 4.679 komada velikih kućanskih aparata ili 242.310 kg električne i elektronske opreme u Bosni i Hercegovini, koja je bezbijedno i u skladu sa propisima zbrinuta, a sve u cilju smanjenja negativnog utjecaja električnog i elektronskog otpada na okoliš i čuvanja prirodne sredine, odlučili smo se da nastavimo ovu akciju i u ovoj godini.

Kao društveno odgovorna kompanija svjesni smo činjenice da dosta električne i elektronske opreme završava na mjestima koja nisu predviđena za tu vrstu otpada. U saradnji sa našim partnerom Gorenje Commerce d.o.o. osmislili smo ekološku akciju u kojoj ćemo kupcima u maloprodajama Gorenje STUDIJA sa početkom od 01.juna 2021. godine (i trajanju u periodu od 1 godine do 01. juna 2022. godine) ponuditi mogućnost povoljnije kupovine novog aparata uz ekološki popust od 5% za predaju starog aparata po principu "jedan za jedan".

 

O projektu

Naziv: Staro za novo sa popustom
Trajanje: 01.06.2021 – 01.06.2022.
Nosioc projekta: Gorenje Commerce d.o.o.
Partner projekta: ZEOS eko-sistem d.o.o.
Gorenje aparate građani mogu pogledati ovdje: https://www.gorenje.ba/proizvodi

 

Projektna ideja i implementacija

Prilikom kupovine novog aparata u našim Gorenje STUDIJIMA možete se odlučiti za kupovinu po sistemu "Staro za novo s popustom" gdje ćete npr. za kupovinu nove mašine za pranje rublja uz povrat svog starog aparata (koji može biti bilo koje druge robne marke iz grupe obuhvaćenih aparata akcijom) ostvariti dodatni "Eko popust od 5%" na maloprodajnu cijenu novog aparata. U sklopu ove akcije moguća je kupovina novih velikih kućankih aparata uz predavanje starog aparata i to: 

  • mašine za pranje rublja,
  • mašine za sušenje rublja,
  • kombinovane mašine za pranje i sušenje rublja,
  • mašine za pranje posuđa,
  • štednjaci (električni ili kombinovani),
  • pećnice,
  • opreme za hlađenje i zamrzavanje (frižideri, zamrzivači i škrinje).

Kupovina po ovoj akciji vrši se po principu "1 za 1", što znači da možete za jedan stari aparat ostvariti popust za kupovinu samo jednog novog aparata. Gorenje Commerce d.o.o. sa svojim maloprodajnim mjestima Gorenje STUDIO i Gorenje PRODAVNICA ne naplaćuje usluge preuzimanja i recikliranja preuzetog starog aparata. Dostavna služba će prilikom isporuke novog kupljenog aparata besplatno preuzeti stari aparat, a ZEOS eko-sistem d.o.o. će se pobrinuti da isti bude zbrinut na potpuno ekološki prihvatljiv način.

Prilikom kupovine novog aparata po ovoj akciji potrebni su sljedeći podaci o vašem starom aparatu koji predajete u zamjenu za „Eko popust“: vrsta aparata, proizvođač, kratak opis trenutnog stanja aparata i eventualni nedostatci (npr. oštećenje, nedostatak poklopca, vrata i sl.). U zamjenu za predaju starog aparata kupcima se odobrava popust na kupovinu novog aparata Gorenje i nije moguća zamjena za novac. Obračun "Eko popusta" u iznosu 5% se računa na maloprodajnu vrijednost novog aparata. Ovaj popust se sabira sa ostalim popustima (akcijski popusti i popust za gotovinsko plaćanje).

Ova akcija se ne primjenjuje za ocijenjene aparate i aparate na rasprodaji.

Ovom akcijom nisu obuhvaćeni:

  • ploče za kuhanje,
  • kuhinjske nape,
  • klime,
  • televizori,
  • mali kućanski aparati,
  • usisivači, mikrovalne pećnice
  • bojleri.

Kontejneri za elektronski otpad u Gorenje trgovinama

U Gorenje STUDIJIMA i Gorenje PRODAVNICI u saradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o. postavljeni su kontejneri za elektro otpad tzv. „Zeleni namještaj“, u koji građani mogu odložiti sitnu električnu i elektronsku opremu poput IT opreme, malih kućanskih aparata, mobitela, alata, plinskih/fluo sijalica i baterija, na dalje ekološko postupanje i reciklažu. Kartu sa kontejnerima građani mogu pogledati ovdje.

 

Ponudu Gorenje aparata pogledajte ovdje: https://www.gorenje.ba/proizvodi
 

Uslovi za primjenu ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom"

  • Krajnji kupac koji kupuje novi aparat uz primjenu ove akcije, dužan je prilikom kupovine u trgovini da sa trgovcem popuni formular sa podacima potrebnim za realizaciju kupovine na kasi trgovine;
  • Kupac mora pripremiti stari aparat za preuzimanje dostavnoj službi Gorenje Commerce d.o.o. na istoj adresi isporuke novog aparata i u stanju kako je opisan u Formularu;
  • U slučaju da dostavna služba Gorenje Commerce d.o.o. utvrdi da stari aparat nije identičan onome iz Formulara, Gorenje Commerce d.o.o. ima pravo kupcu odbiti preuzimanje takvog aparata i tražiti finansijsku naknadu obračunatog Eko popusta;
  • Ovaj popust se može koristiti samo za jedan aparat. Prilikom istovremene kupovine više velikih kućanskih aparata, Eko popust se priznaje samo na onaj broj aparata koliko je predato starih aparata "1 za 1" za koje važi ova akcija.
  • Stari aparat na sebi mora imati sve važne komponente kao što su motor, kompresor i sl. Aparat i komponente na njemu ne moraju biti ispravne.
  • Za ugradbene aparate koji su obuhvaćeni ovom akcijom, kupac je dužan da sam obezbijedi demontažu ugradbenog aparata i da isti bude pripremljen za preuzimanje dostavnim službama prilikom isporuke novog aparata. Dostavna služba Gorenja ne vrši demontažu i ugradnju novog ugradbenog aparata.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj