Aktivnosti

ZEOS eko-sistem d.o.o. je dio podrške ovogodišnjoj trci Race for the Cure

29.09.2021.

Ravnopravni član kolektiva društva ZEOS eko-sistem, Mr. Recko, će ove godine da trči 100 metara u okviru Trke za ozdravljenje (Race for the Cure), koja se održava u Sarajevu 03.10.2021. godine. Noseći stari aparat Mr. Recko će nastojati da što brže dođe do e-kontejnera kako bi ga pravilno odložio za reciklažu. Učešćem u trci dajemo primjer da se i malim koracima mogu postići promjene i da je doprinos pojedinca vrlo važan. Ne smijemo ostati nijemi pred ovako teškim životnim bitkama u kojima se bore naše žene!

Učešćem u utrci "Race for the Cure", građani će pomoći oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava, ali i ukazivati na postojanost i raširenost ovog oboljenja. Mr. Recko je dio "Gradonačelnicinog tima" u ovoj prevažnoj utrci! Gradonačelnicin tim je na: https://www.raceforthecure.eu/en/Teams/Team/Id/1338

Kombinujući sportske i reciklažne aktivnosti želimo informisati javnost zašto je mjesec oktobar također važan, a to je Međunarodni dan e-otpada, koji nastupa četrnaestog u mjesecu.

Race for the Cure

Race for the Cure je najveći Europski sportski događaj za žensko zdravlje, koji pomaže organizacijama koje se bave karcinomom dojke i bolnicama da prikupe sredstva i podignu svijest o ovom oboljenju. Svake godine u Europi, za 500.000 osoba je dijagnosticiran karcinom dojke, a 125.000 izgubi život od ove bolesti, te su prikupljena sredstva od velikog značaja. Sada, više nego ikada.

Donacija ili registracija na platformi www.raceforthecure.eu košta 10 konvertibilnih maraka, a tim simboličnim iznosom postajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima održi tradicionalni događaj Race for the Cure u Bosni i Hercegovini te nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti i podrške oboljelim ženama.

O nama

ZEOS eko-sistem je, od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ovlašteni operater za zbrinjavanje otpadne električne i elektronske opreme u FBiH (e-otpada). Operater sistema je, ne za profit, pravno lice na koje su uvoznici, distributeri i proizvođači električne i elektronske opreme prenijeli obavezu izvještavanja, upravljanja i zbrinjavanja električnog i elektronskog otpada. Operater sistema je osnovan kao servis koji stoji na raspolaganju Obveznicima sistema, koristi svoja znanja i resurse da im na najbolji način olakša izvještavanje i omogući ispunjenje zakonskih obaveza.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj