Projekti

Pokreni se – Opameti se ZEOS eko-sistem i U.G. COOR u posjeti O.Š. Safet beg Bašagić

25.03.2015.

 

 

Prvi ciklus edukacije u okviru projekta „Pokerni se – opameti se“, započeo je ove sedmice.

 Učenici O.Š. Safet beg Bašagić su bili prvi kojima je je prezentiran značaj selektivnog odvajanja EE otpada.

Iako većina mališana u prvi mah nije razumijevala šta je tačno EE otpad i zašto je važno odvojeno ga sakupljati, na kraju edukativnog časa zabilježili smo zavidne rezultate.

Učenici ove škole bili su iznimno aktivni i učinkoviti u interakciji postavljajući pitanja i kreirajući planove o predmetima koje će praviti u okviru drugog ciklusa edukcije,a na naše najveće oduševljenje po završetku časa učenici su nam pokazali kako su već korak ispred i kako su prikupili određenu kolčinu EE otpada.

Podsjećamo da je projekat  primarno kreiran za učenje djece od najranije dobi o tome kako da pravilno odlažu električni i elektronski otpad i na ovaj način doprinesu očuvanju životne sredine i zdravlja, a učesnici mogu biti i svi građani koji se žele pridružiti ovom projektu.

 

Pratite nas na našoj stranici i stranici naših partnera i saznajte više o našim posjetama Osnovnim školama Aleksa Šatnić, Velešićki heroji, Osman Nuri Hadžić, Hasan Kaimija i Vrhbosna, Nafija Sarajlić, Mula Mustafa Bašeskija, Grbavica I.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj