Projekti

ZEOS eko-sistem je prvi operater upravljanja otpadnom EE opremom u BiH

20.09.2018.

Društvo ZEOS eko-sistem d.o.o. je prvi operater sistema upravljanja otpadnom električnom i elektronskom opremom u Bosni i Hercegovini.

Ova kompanija električni i elektronski otpad  zbrinjava besplatno od građana i pravnih lica, na osnovu kontakta putem telefona ili maila info@zeos.ba.

Električni i elektronski otpad  je: otpadna električna i elektronska oprema uključujući sklopove i sastavne dijelove, koji nastaju u privredi (industriji), EE otpad iz kućanstva odnosno otpadna električna i elektronička oprema nastala u kućanstvima ili proizvodnim i/ili uslužnim djelatnostima kad je po vrsti i količini slična EE otpadu iz kućanstva.

Električna i elektronska oprema i uređaji predstavlja sve proizvode koji su za svoje pravilno djelovanje ovisni o električnoj energiji ili elektromagnetskim poljima kao i oprema za proizvodnju, prijenos i mjerenje struje ili jakosti elektromagnetskog polja, a namijenjena je korištenju pri naponu koji ne prelazi 1.000 V za izmjeničnu i 1.500 V za istosmjernu struju i ne uključuje ambalažu.

Više na: https://www.akta.ba/vijesti/zeos-eko-sistem-je-prvi-operater-upravljanja-otpadnom-ee-opremom-u-bih/83533

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj