Projekti

Važno obavještenje za sutra: Pionirska dolina od 10 do 16 sati

07.06.2019.

Najveća porodična zabava bit će organizirana sutra u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt, a tim povodom danas su organizatori predstavili program i učesnike cjelodnevne manifestacije nazvane „Porodični i ekološki dan“.

Predstavnik društva ZEOS eko-sistem d.o.o. g. Alem Kupusović će se pobrinuti da odgovori na sva vaša pitanja u vezi elekrtičnog otpada, a u okviru projekta Zajedno - mali i veliki čuvari okoliša u Općini Centar.

Već ujutro „Pionirska dolina“ otvorit će svoja vrata za sve posjetioce, jer ulaz na zabavu će biti besplatan, a mnogobrojni prijatelji i saradnici JU“Centar kulture i mladih Općine Centar“ i „Pionirske doline“ potrudit će se da djeci i roditeljima na čak 13 punktova prirede zabavu za pamćenje.

Prema riječima direktora, Armina Omerovića JU“Centar kulture i mladih Općine Centar“ kroz mnogobrojne projekte, programe i festivale posebnu pažnju poklanja programima za djecu.

Sutrašnje druženje ističe, prije svega, važnost porodice kao osnovne ćelije svake društvene zajednice i njenog razvoja, a njim će biti organizovani kulturni program na centralnoj pozornici na kojoj će se predstaviti kako najmlađi, tako i profesionalni umjetnici.

Bogat program od 10 do 16 sati za sve goste pripremili su Kike, mađioničari, mažoretkinje, hip-hop plesači, Latif Močević, mališani iz JU”Djeca Sarajeva”, maskote (Mickey, Minnie, Frozen, Olaf...). Pored kulturnih sadržaja biće organizovane umjetničke i ekološke radionice, posvećene zaštiti prirode i životinja (slikanje i kaligrafija, astrokutak, aerobik, ples, vuneno pozorištance, Dog Trust radionice, COOR eko kutak, Aleja zaljubljenih, face painting, modeliranje balona, mjehurići, žongleri, figure na štulama, sumo hrvači, sportska gimnastika, kids olimpijada...). Za najuspješnije učesnike umjetničkih i sportskih radionica obezbijeđene su i prigodne nagrade.

Kako su istakli iz preduzeća "Park" sasvim je očekivana saradnja “Centra kulture i mladih” i Pionirske doline”, jer imaju zajednički cilj, a to je edukacija djece i mladih, učenje kroz zabavu i druženje, kao i ukazivanje na značaj naših prirodnih vrijednosti. “Park”i “Pionirska dolina” i ove godine pružili su potpunu podršku ovom projektu, a cilj je da ih tokom godine bude što više. “Pionirska dolina” je jedini i pravi prostor koji na istom mjestu nudi uživanje cjelokupnoj porodici, istakli su.

Besplatan ulaz sutra u “Pionirsku dolinu” obezbijeđen je zahvaljujući podršci Općini Centar, čiji predstavnici su također danas bili u "Pionirskoj dolini".

Projekat su podržali i Centar za okolišno održivi razvoj, Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine, Viviarun&more, Lino, Dogs Trust, kao i naši vrhunski sportisti, Edin Džeko i Amel Tuka koji su video pozivnicom pozvali sve mališane da nam se pridruže sutra u “Pionirskoj dolini.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj