Projekti

Lutkarska predstava: "Pismo iz Zelengrada"

24.12.2019.

Mališani vam poručuju: "I vaš i naš to je dom!".

U okviru projekta “Pretvori otpad u korisnu stvar”, danas su održane lutkarske predstave u osnovnoj školi Maarif Schools iz Sarajeva, čime je još jedan naš projekat završen.

Lutkarske predstave su rezultat rada učenika i učenica osnovnih škola "Maarif" i "Kovačići, koji su zajedno sa svojim nastavnicama dramskih, ekoloških i likovnih sekcije od oktobra radili na izradi lutaka od ambalažnog i elektronskog otpada i uvježbali tekst predstave po priči "Pismo iz Zelengrada".

Priča je edukativnog karaktera i govori o današnjem odnosu čovjeka prema prirodi s akcentom na zagađenje vodotoka. U okviru projekta organizirano je individualno takmičenje učenika/ ica u kreiranju predmeta od ambalažnog otpada i poslije predstava su uručene prigodne nagrade najuspješnijim učenicima.

Projektom "Pretvori otpad u korisnu stvar" Udruženje "Aarhsu centar u BiH" želi doprinijeti razvoju svijesti osnovaca o značaju smanjenja količine otpada iskorištavanjem sirovina kroz lutkarske predstave.

Projekat je realiziran uz finansijsku podršku Ministarstva prostornog uređenja građenja i zaštite okoliša KS, ZEOS eko-sistema i Grada Sarajevo.

Video pogledajte ovdje.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj