Projekti

Odlični prvi rezultati ekološko-prodajne akcije „Staro za novo s popustom“ u periodu april-juni 2020!

19.06.2020.

Kupci Gorenja zamijenili 436 komada starih aparata za nove velike kućanske aparate u ukupnoj masi od 23.675 kg.

U sklopu zajedničke ekološko-prodajne akcije „Staro za novo s popustom“ koja se provodi u maloprodajnim objektima Gorenje STUDIO u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Zenici, u saradnji sa Gorenje Commerce u periodu od 13.aprila do 15.juna ove godine, prikupljeno je i uspješno predato na reciklažu ukupno 436 kom. velikih kućanskih aparata i frižidera. Ukupna težina prikupljenih starih aparata u proteklom periodu iznosi 23.675 kg.

Godišnji cilj 2.000 aparata

Stari aparati su početkom mjeseca juna, putem ovlaštenog operatera ZEOS eko-sistem, predati na dalje zbrinjavanje u skladu sa zakonskim i ekološkim propisima. Sa 436 kom. prikupljenih aparata  tokom dva mjeseca trajanja akcije već je prikupljeno 21,8% od ukupno postavljenog cilja koji je planiran, a to je 2.000 komada velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini za godinu dana, te su tako nastavljeni pozitivni trendovi odziva građana na ovu akciju, od koje očekujemo i veće količine u periodu naredna dva do tri mjeseca.

Ovi rezultati su ostvareni u vrijeme pandemije koronavirusa, što ih čini još boljima, s obzirom na okolnosti koje su vladale na tržištu. Za sve predate stare kućanske aparate u sklopu ove akcije, kupci u Gorenje STUDIJIMA su ostvarili dodatni ekološki popust od 5% za kupovinu novog velikog kućanskog aparata Gorenje, koji se kombinuje sa ostalim aktuelnim popustima u trgovinama. Time kupci nastavljaju davati svoj doprinos očuvanju životne sredine i odgovornog postupanja prema okolišu propisnim zbrinjavanjem starog aparata i nastavkom korištenja novog aparata većeg energetskog razreda i boljih performansi.

Zaštita životne sredine

Podsjećamo kupce da je ovo druga godina u kojoj zajednički Gorenje Commerce sa svojim maloprodajnim objektima Gorenje STUDIJIMA i ovlašteni operater ZEOS eko-sistem provode ovu ekološko-prodajnu akciju na tržištu Bosne i Hercegovine, u sklopu koje je u prošloj godini prikupljeno i sigurno zbrinuto 1.789 kom. velikih kućanskih aparata ukupne mase 107.033 kg.

Ovim projektom Gorenje i ZEOS eko-sistem nastoje dodatno educirati i stimulisati odgovorno ponašanje kupaca u Bosni i Hercegovini, koji se odluče svoj stari aparat zbrinuti na ekološki način. Realizacijom ideje preuzimanja starih aparata od građana uspostavljena je nova mreža sakupljanja i zbrinjavanja što je bio i osnovni cilj društva ZEOS eko-sistem, jer se na taj način ovaj e-otpad usmjerava u legalne tokove reciklaže u našoj državi. Time ove dvije kompanije pokazuju svoj status jednih od lidera na tržištu u promovisanju cirkularne ekonomije, odgovornog i ekološkog postupanja prema okolišu i čuvanju ograničenih neobnovljivih prirodnih resursa.

Nastavite pratiti rezultate naše akcije pod jedinstvenim heštegom #2000recikliranihapratauBiH ili se informišite više posjetom najbližem Gorenje STUDIJU ili našim Facebook stranicama GorenjeBiH i ZEOS eko-sistem, Instagram stranicama Gorenje_BiH i ZEOS.ba ili na web stranicama: www.gorenje.ba i www.zeos.ba

Sve o akciji pročitajte ovdje. 


Povezane vijesti:

Nastavak uspješne ekološke akcije „STARO ZA NOVO S POPUSTOM“
U prošloj godini je prikupljeno i reciklirano 1.789 komada (107.033 kg) starih velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini Nakon uspješnih prošlogodišnjih rezultata zajedničke ekološke akcije „Staro za novo s popustom“ koju su sproveli Gorenje Commerce d.o.o. u svojim maloprodajnim objektima „Gorenje STUDIO“ u saradnji sa ovlaštenim sistem operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o., najavljen je nastavak ove akcije i u ovoj godini.


Eko akcija "STARO ZA NOVO S POPUSTOM" u Gorenje STUDIJIMA u saradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o.
Kao društveno odgovorna kompanija svjesni smo činjenice da dosta otpadne električne i elektronske opreme završava na mjestima koja nisu predviđena za tu vrstu otpada. U saradnji sa našim partnerom Gorenje Commerce d.o.o. osmislili smo ekološku akciju u kojoj će svi kupci u Gorenje STUDIJIMA sa početkom od 13. aprila 2020 godine (i trajanju u periodu od 1 godine) imati mogućnost povoljnije kupovine novog aparata uz ekološki popust za predaju starog aparata bilo koje robne marke, po principu "jedan za jedan". 


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj