Projekti

Obilježen 5.juni Svjetski dan zaštite okoliša

05.06.2023.

Danas smo imali smo pravu malu zabavu u Reciklažnom dvorištu Paromlinska 64. ZEOS eko-sistem d.o.o. je u saradnji sa KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo i EKOPAK d.o.o., danas 05.06.2023. godine, obilježio Svjetski dan zaštite okoliša. Manifestacija je održana u terminu od 12:30 sati na Reciklažnom dvorištu KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo u ulici Paromlinska br. 64.

Program obilježavanja Svjetskog dana okoliša prema protokolu trajao je sat vremena, a učestvovale su Univerzalna školica "Krugovi" i Osnovna škola "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" iz Sarajeva.

Učenici Univerzalne školice "Krugovi" su na osnovu bojanke napravili mini predstavu o značaju zaštite okoliša i pravilnom odlaganju otpada. Također, prigodnim recitatom pozvali su svoje vršnjake da brinu o okolišu i čuvaju ga za buduće generacije.

Učenici JU Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ predstavili su se svojom maštovitošću. Naime, oni su samo za ovu priliku pripremili modnu reviju, a kreacije napravili od reciklažnih materijala. Pripremili su i kratku pjesmicu na temu zaštite planete.

Veliko hvala našim kolegama koji su ovu manifestaciju medijski podržali.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj