Projekti

Reciklirajte svoj aparat sa adrese: Nagradna igrica

22.06.2020.

Zajedno podignimo svijest o pravilnom odlaganju električnog otpada.

Osvojite kupon za besplatno preuzimanje električnog otpada sa Vaše adrese. Rok važenja 1 godina. [2x nagrade].

Zapratite našu stranicu  ZEOS eko-sistem, u komentar napišite  #NeGomilajRecikliraj, 👍 i podijelite objavu, kako bi što više ljudi imalo priliku da se uključi.

✔️ Dva učesnika objavljujemo u petak 26.06. u 12 sati.

✔️ Kupon dobivate poštom na adresu.

✔️ Lokacija preuzimanja #Sarajevo.

Kliknite OVDJE i učestvujte.


Povezane vijesti:

Kontejner za električni i elektronski otpad: BBI Centar (etaža -1)
Novi kontejner za električni otpad je postavljen u garaži BBI Centra (etaža -1), u njega može da se odloži 300 kg malih aparata, IT opreme i baterija, a super je što mu možete prići i automobilom. Sve lokacije kontejnera pogledajte ovdje.  


Gdje odložiti velike kućanske aparate: pronađite reciklažno dvorište na Otoci
Imate stari veliki kućanski aparat i želite ga se riješiti? To sada možete učiniti besplatno na našem reciklažnom dvorištu na Otoci. Adresa Džemala Bijedića 144, radno vrijeme je pon-sub od 7,30 do 16 sati. Na reciklažnom dvorištu možete odložiti i rashladne uređaje, male aparate, sijalice kao i TV - monitore. Sve lokacije pogledajte ovdje.


Kako spriječiti zagađenje
Pravilno odlaganje je najefikasniji način smanjenja zagađenja. Saznaj gdje se nalazi kontejner za električni otpad u tvojoj općini.   Gdje postoje kontejneri za električni i elektronski otpad?  Trenutno u FBIH postoji 32 kontejnera za sve stare aparate i IT opremu, promjera 45x45x45 cm i baterije. Kontejneri za elektro otpad se nalaze u Kantonu Sarajevo, Gradovima Konjic, Mostar, Goražde i Gračanica. Lokacije pogledaj ovdje: https://bit.ly/zeos-lokacije


Zašto je KADMIJ opasan?
Zašto je električni otpad opasan? Kadmij se nalazi u QLED televizorima, čipovima, infracrvenim dektorima, poluprovodnicima, Ni-Cd baterijama, kablovima i žicama, a koristi se i kao premaz protiv korozije čelika. Oštećuje jetru, bubrege, kosti i taloži se u tijelu. Kadmij je otrovan kao živa i olovo.


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj