Projekti

Gdje odložiti velike kućanske aparate: pronađite reciklažno dvorište na Otoci

19.06.2020.

Imate stari veliki kućanski aparat i želite ga se riješiti?

To sada možete učiniti besplatno na našem reciklažnom dvorištu na Otoci. Adresa Džemala Bijedića 144, radno vrijeme je pon-sub od 7,30 do 16 sati.

Na reciklažnom dvorištu možete odložiti i rashladne uređaje, male aparate, sijalice kao i TV - monitore. Sve lokacije pogledajte ovdje.

Pratite nas na: Facebooku, Instagramu, Linkedinu i Twitteru.

Lokaciju reciklažnog dvorišta na Otoci u Sarajevu pogledajte na videu ispod.


Povezane vijesti:

Znate li gdje sa svojim električnim otpadom?
Jeste li znali da se ulični kontejneri za električni otpad redovno prazne i održavaju? Sa obzirom da ova vrsta otpada izaziva vrlo teška oboljenja pozivamo građane da svoj električni otpad pravilno odlažu.


Gdje završava e-otpad iz uličnih kontejnera?
Trenutno u FBiH postoji 105 lokacija gdje građani mogu odložiti svoj električni otpad. Od toga su postavljena 32 ulična kontejnera, čiji se sadržaj prazni od strane ovlaštenog operatera ZEOS eko-sistem i odvozi direktno na reciklažu.


**🔔 NOVOST  ZA  RECIKLAŽNO  DVORIŠTE 🎈
  🎁 Svi građani koji donesu svoj uređaj (mali ili VELIKI) na naše reciklažno dvorište na Otoci, ul. Džemala Bijedića 144 (bivša pijaca Texa) i popune kupon dobiti će ZEOS 🎀 poklon na svoju kućnu adresu.


Otvoreno reciklažno dvorište za električni otpad na Otoci
Korak naprijed i otvaranje reciklažnog dvorišta za električni i elektronski otpad Sa početkom 2020. godine ZEOS eko-sistem je uspostavio 104 mjesta za preuzimanje e-otpada od toga je ukupno 32 ulična kontejnera, 107 komada Zelenog namještaja u trgovačkim centrima, 26 reciklažnih dvorišta kod sakupljača u 35 općina Federacije Bosne i Hercegovine. 


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj