Projekti

Kontejneri za električni i elektronski otpad u Bingo City Centru Sarajevo

28.09.2020.

Uskoro počinje kampanja Gdje kupujem, tu recikliram (od 1. oktobra), tim povodom se u naš tim uključio i VELIKI Bingo City Center Sarajevo.

Dva kontejnera za male aparate i jedan za plinske sijalice možete pronaći na adresi Džemala Bijedića 160, a ljubazno osoblje vam stoji na raspolaganju.

BINGO d.o.o. je društveno odgovorna kompanija, koja brine o okolišu i reciklaži e-otpada.

Kada je e-otpad u pitanju ZEOS eko-sistem je prava adresa za njegovu reciklažu u FBiH (stari aparati, elektro otpad, elektronički otpad, e-otpad, EE otpad). Na linku ovdje postoji kompletna karta sa svim mjestima uz adrese i slike.

Kompanije imaju mogućnost popuniti nalog za preuzimanje ovdje, kako bi dobile uslugu besplatnog recikliranja e-otpada uz dokumentaciju.

Šta sve potpada pod električni i elektronski otpad pogledajte ovdje.

Pokažite podršku zaštiti okoliša, pratite nas, reciklirajte svoj e-otpad i podijelite naš sadržaj na društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedinTwitter ili Youtube.


Povezane vijesti:

Jeste li znali?
U svijetu postoji 196 država, od toga njih 78 ima zakonsku regulativu koja se odnosi na zbrinjavanje električnog otpada, to znači da 60% država još uvijek nema uređene i zakonski definisane okvire za zbrinjavanje i reciklažu ove vrste otpada.


Pogledajte koliko će se električnog otpada generisati do 2030. godine.
Procjenjuje se da će do 2030. godine u svijetu biti generisano 74,7 miliona tona (Mt) električnog otpada na godišnjem nivou, što je udvostručenje u odnosu na količinu prije 16 godina.  Izvor: The Global E-waste Monitor 2020


Penny plus Blažuj je dobio kontejnere za električni i elektronski otpad
Kupujete li u Penny plus i Penny marketi Blažuj? Sada imate mogućnost da tu besplatno odložite svoje male aparate (20x12 cm) i plinske (štedne, fluo i led sijalice).


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj